Üretim Aşamaları

Üretim Aşamaları

01

01

Un Seçimi

Noodle yapımında kullanılacak un noodle için özel üretilmiş olup laboratuvar kontrolüne gönderilir. Analiz sonuçlarına göre kalitesi tespit edilen unlar elekten geçirilir.

02

02

Hamurun Hazırlanması

Su, tuz, asitlik düzenleyici, guar gam ve vitamin b2’den oluşan hamur ana hammaddesi buğday ununa eklenir. Büyük karıştırıcıda yavaşça karıştırılır.

03

03

Hamuru İnceltme

Hamur hazırlandıktan sonra uygun inceliğe gelene kadar aşamalı olarak dev preslerle inceltilir.

04

04

Hamurun Kesilmesi ve Dalgalanması

Uygun inceliğe getirilmiş olan hamur, ince noodle iplikleri şeklinde kesilir ve kıvırcıklaştırılır, böylelikle Indomie kalıplarının kendine has şeklini alır.

05

05

Buharla Pişirme

Noodle iplikleri sıcak buhardan geçirilip buharda pişirilir, bu aşama Indomie’yi evde hızlı pişirmenin ilk aşaması sayılır.

06

06

Kalıplara Koyma

Bu aşamada noodle uygun uzunluklarda kesilerek ikiye katlanır ve kalıplara koyulur.

07

07

Yağda Kızartma

Bu süreçte, Indomie Noodle blokları size her lokmada en lezzetli tadı vermek için palm yağında kızartılır.

08

08

Soğutma Aşaması

Kızartılmış Indomie Hazır Noodle soğutma tünelinden geçirilir, ambalaj için hazırlanır.

09

09

Kalite Kontrolü

Dünya çapındaki tüm fabrikalarımız ISO 22000:2005 gıda güvenliği yönetim sistemi belgelidir ve bu belge ile ürün kalitemizi ve güvenliğini garanti ediyoruz. Ürün alımından müşteriye sevk edilmesine kadarki aşamalarda görev alan personelin tümü hijyen kuralları çerçevesinde görevlerini yerine getirmektedir. Kalite kontrol uzmanları numuneler alarak teknolojik malzeme ve yöntemlerle test yaparak, Indomie’nin uluslararası yüksek kalite ve standartlarına uygun olduğunu kontrol ederler.

10

10

Baharat Katma & Ambalaj

Uluslararası kodeks standartlarına ve Türk standartlarına uygun olarak özenle üretilen ambalajlı aroma verici karışımlar her porsiyona eklenir, noodle porsiyonları gıda güvenliğine uygun ortamda hazırlanır.

11

11

Kutulara Doldurma & Depolama

Paketlenmiş ürünler ürünün fiziksel özelliklerine uygun kutulara doldurulup müşterilere ulaştırılmak üzere depolanır.