Indomie World
Kurumsal
Ürünler
Ürünler
Satış Noktaları
Üretim Aşamaları
Üretim Aşamaları
01
01
Un Seçimi
Noodle yapımında kullanılacak un noodle için özel üretilmiş olup laboratuvar kontrolüne gönderilir. Analiz sonuçlarına göre kalitesi tespit edilen unlar elekten geçirilir.
02
02
Hamurun Hazırlanması
Su, tuz, asitlik düzenleyici, guar gam ve vitamin b2’den oluşan hamur ana hammaddesi buğday ununa eklenir. Büyük karıştırıcıda yavaşça karıştırılır.
03
03
Hamuru İnceltme
Hamur hazırlandıktan sonra uygun inceliğe gelene kadar aşamalı olarak dev preslerle inceltilir.
04
04
Hamurun Kesilmesi ve Dalgalanması
Uygun inceliğe getirilmiş olan hamur, ince noodle iplikleri şeklinde kesilir ve kıvırcıklaştırılır, böylelikle Indomie kalıplarının kendine has şeklini alır.
05
05
Buharla Pişirme
Noodle iplikleri sıcak buhardan geçirilip buharda pişirilir, bu aşama Indomie’yi evde hızlı pişirmenin ilk aşaması sayılır.
06
06
Kalıplara Koyma
Bu aşamada noodle uygun uzunluklarda kesilerek ikiye katlanır ve kalıplara koyulur.
07
07
Yağda Kızartma
Bu süreçte, Indomie Noodle blokları size her lokmada en lezzetli tadı vermek için palm yağında kızartılır.
08
08
Soğutma Aşaması
Kızartılmış Indomie Hazır Noodle soğutma tünelinden geçirilir, ambalaj için hazırlanır.
09
09
Kalite Kontrolü
Dünya çapındaki tüm fabrikalarımız ISO 22000:2005 gıda güvenliği yönetim sistemi belgelidir ve bu belge ile ürün kalitemizi ve güvenliğini garanti ediyoruz. Ürün alımından müşteriye sevk edilmesine kadarki aşamalarda görev alan personelin tümü hijyen kuralları çerçevesinde görevlerini yerine getirmektedir. Kalite kontrol uzmanları numuneler alarak teknolojik malzeme ve yöntemlerle test yaparak, Indomie’nin uluslararası yüksek kalite ve standartlarına uygun olduğunu kontrol ederler.
10
10
Baharat Katma & Ambalaj
Uluslararası kodeks standartlarına ve Türk standartlarına uygun olarak özenle üretilen ambalajlı aroma verici karışımlar her porsiyona eklenir, noodle porsiyonları gıda güvenliğine uygun ortamda hazırlanır.
11
11
Kutulara Doldurma & Depolama
Paketlenmiş ürünler ürünün fiziksel özelliklerine uygun kutulara doldurulup müşterilere ulaştırılmak üzere depolanır.